ГИЁҲВАНДЛИККА ҚАРШИ КУРАШИШ БЎЙИЧА ШАНХАЙ ҲАМКОРЛИК ТАШКИЛОТИГА АЪЗО АЙРИМ ДАВЛАТЛАР ТАЖРИБАСИНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ (Modern education and development, 2024)
Мақолада, Шанхай ҳамкорлик ташкилотига аъзо мамлакатларнинг тезкор-қидирув фаолияти йўналиши бўйича қонунчиликдаги норматив-ҳуқуқий хужжатлари, гиёҳвандлик ёки психотроп воситалари ҳисобланмайдиган, уларни ўрнини босувчи кучли таъсир қилувчи дори воситалари, жиноий оқибатлари, уларни аниқлаш ва фош этишда амалга ошириладиган харакатларнинг халқаро ҳуқуқий норматив хужжатлар ёритилган.В статье рассматриваются международно-правовые нормативные документы по нормативно-правовым актам в направлении оперативно-розыскной деятельности государств-членов Шанхайского организации сотрудничества, лекарственные средства, которые не считаются наркотическими или психотропными средствами, сильнодействующие препараты, которые их заменяют, уголовные последствия, действия, проводимые при их выявлении и применении. раскрытие информации. The article examines international legal normative documents on normative legal acts in the direction of operational investigative activities of the Commonwealth of Independent States and the People's Republic of China, medicines that are not considered narcotic or psychotropic drugs, potent drugs that replace them, criminal consequences, actions carried out in their detection and application. disclosure of information.