TURIZM SOHASINI RIVOJLANTIRISHDA KLASTER MEXANIZMIDA FOYDALANISHNING MOHIYATI (Modern education and development, 2024)
Turizm sohasi jahon iqtisodiyotining eng muhim tarmoqlaridan biri bo'lib, uning rivojlanishida klaster mexanizmi alohida o'rin tutadi. Klaster mexanizmi turizm sohasida korxonalar, davlat organlari, ilmiy va ta'lim muassasalari o'rtasidagi hamkorlikni rag'batlantiradi, bu esa sifatli xizmatlar ko'rsatish, infratuzilmani rivojlantirish va yangi biznes imkoniyatlarini yaratishga yordam beradi. Klasterlar yordamida turizm sohasining samaradorligi oshadi, yangi innovatsiyalar joriy etiladi va raqobatbardoshlikni ta'minlash imkoniyati yuzaga keladi. Ushbu tezisda turizm sohasida klaster mexanizmining roli, afzalliklari va uning amaliyotda qo'llanishi ko'rib chiqiladi. Klaster mexanizmi turizmni rivojlantirishda muhim vosita sifatida jahon bozorida raqobatbardoshligini oshirishga yordam beradi.