KLASTERLARNI RIVOJLANTIRISHNING YEVROPA MODELI (Modern education and development, 2024)
Klasterlar kichik va oʻrta biznes sohalarida innovatsion  jarayonlarda va yirik sanoat ishlab chiqarishda tanilgan. Dunyoda koʻplab rivojlangan va rivojlanayotgan davlatlarda tarmoq klasterlari biznes – birlashmalarni tashkillashtirishni odatiy shaklidir. Yevropa modelini rivojlantirish uchun muhim hududlar – Yevropa hamjamiyatining asosiy faoliyat yoʻnalishlaridan sanaladi.