ILK SIYOSIY PARTIYALARNING SHAKLLANISH TENDENSIYALARI (Modern education and development, 2024)
Mazkur maqolada dunyo hamjamiyatidagi ilk siyosiy partiyalar va ularning shakllanish tendensiyalari yoritilgan. Shuningdek, bu tendensiya jarayonining klassifikatsiyasi va tahlili AQSH va Buyuk Britaniyada tashkil topgan daslabki siyosiy partiyalar misolida ochib berilgan.