ZARDUSHTIYLIK DINI BILAN BOG’LIQ AN’ANA VA MAROSIMLAR (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada Zardushtiylik dinining asosiy an’analari va marosimlari haqida batafsil ma’lumot berilgan. Qadimiy din sifatida Zardushtiylikning asosiy g‘oyasi – ezgulik va yovuzlik o‘rtasidagi kurashning mohiyati ochib beriladi. Dinning muhim ramzi bo‘lgan olovga sig‘inish, Navro‘z bayramining diniy ildizlari, tozalash marosimlari, o‘lim bilan bog‘liq an’analar va ruhlarni xotirlashga bag‘ishlangan Farvardigan  marosimi keng yoritilgan. Maqolada ushbu an’analar Zardushtiylikning axloqiy va falsafiy asoslari bilan bog‘liq holda tahlil qilinadi. Materiallar tarixiy manbalar va zamonaviy tadqiqotlarga tayangan holda taqdim etilib, o‘quvchiga bu qadimiy dinning madaniy ahamiyatini tushunishga yordam beradi.