HARBIY-PROFESSIONAL TAYYORGARLIKNI TAKOMILLASHTIRISH: MUAMMOLAR VA YECHIMLAR (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada harbiy-professional tayyorgarlik sohasidagi mavjud muammolarni, shuningdek, uni takomillashtirishning mumkin bo‘lgan yo‘llarini muhokama qilishga bag‘ishlangan. Texnologik o‘zgarishlar, tahdidlarning globallashuvi, yangi o‘qitish va o‘qitish usullari kabi dolzarb muammolar va tendensiyalar harbiy-professional tayyorgarlikni takomillashtirishga qanday ta'sir qilishi mumkinligini ko‘rib chiqilgan.Статья посвящена обсуждению современных проблем в области военно-профессиональной подготовки, а также возможных путей ее совершенствования. В ней рассматривается, как современные проблемы и тенденции, такие как технологические изменения, глобализация угроз, новые методы обучения и преподавания, могут повлиять на совершенствование военно-профессиональной подготовки.This article is devoted to discussing the current problems in the field of military-professional training, as well as possible ways to improve it. It examines how current problems and trends, such as technological changes, globalization of threats, new teaching and learning methods, can affect the improvement of military-professional training.