SONLI KETMA-KETLIG TUSHUNCHASI (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada  sonli ketma-ketlik – matematikada va boshqa fanlarda keng qo‘llaniladigan tushuncha bo‘lib, sonlarning ma'lum qonuniyat asosida joylashgan tartiblangan to‘plami sifatida qaraladi. Bu maqolada sonli ketma-ketliklarning asosiy turlari – arifmetik, geometrik, va Fibonaçchi ketma-ketliklari haqida ma'lumot berilgan. Har bir ketma-ketlik turining umumiy formulasi, xossalari va amaliy qo‘llanilishi ko‘rib chiqilgan. Iqtisodiyot, fizika, dasturlash va biologiya kabi sohalarda ketma-ketliklarning qanday qo‘llanilishi va ulardan qanday ilmiy natijalar olinishi mumkinligi tushuntirilgan. Maqola sonli ketma-ketliklarni o‘rganishning nazariy va amaliy ahamiyatini ochib beradi.