TRIGONAMETRIK TENGLAMALAR (Modern education and development, 2024)
Trigonametrik tenglamalar matematikada trigonometriya funksiyalarining o'zaro munosabatlarini ifodalovchi tenglamalardir. Bu tenglamalar asosan sinus, kosinus, tangens, kotangens, kabi trigonometriya funksiyalaridan foydalanadi. Trigonametrik tenglamalarni hal qilish nafaqat matematikada, balki fizikada, muhandislikda, astronomiyada va boshqa fan sohalarida ham keng qo'llaniladi. Ushbu maqolada trigonametrik tenglamalar, ularning turli xil turlari va ularni qanday hal qilish usullari haqida so'z yuritiladi.