XOTIRA UNING TURLARI VA INSONIYAT HAYOTIDAGI AHAMIYATI (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada xotira, uning turlari va insoniyat hayotidagi ahamiyati o'rganiladi. Xotira insonning psixologik jarayonlaridan biri bo'lib, uning yordamida biz ma'lumotlarni saqlash, eslash va qayta tiklash qobiliyatiga egamiz. Maqolada xotira turlari, ya'ni sensorial, qisqa muddatli va uzoq muddatli xotira kabi turli shakllari tahlil qilinadi. Shuningdek, xotiraning o'rganish, qaror qabul qilish, shaxsiy identitetni shakllantirish, ijtimoiy rivojlanish va hissiy tajribalarni saqlashdagi ahamiyati ko'rsatiladi. Xotira insoniyatning bilim olish, ijodiy fikrlash va madaniy merosni saqlashdagi muhim vositasi sifatida yoritiladi