DATA SCIENSDA KATTA MA’LUMOTLARNI EKOTIZMLARI (Modern education and development, 2024)
Katta ma'lumotlar (Big Data) so'zi zamonaviy texnologiyalar va ilm-fan sohalarining asosiy komponentlaridan biriga aylangan. Katta ma'lumotlar tizimlarining analizi va tahlili, iqtisodiyotni rivojlantirishdan tortib, ekologik muvozanatni saqlashgacha bo'lgan bir qator sohalarda ilg'or natijalarga erishish imkonini yaratadi. Ekotizimlar, o'z navbatida, tabiiy resurslar va ularning o'zaro ta'sirlarini ifodalovchi kompleks tizimlardir. Data Science (ma'lumotlar fanlari) katta ma'lumotlarni yig'ish, tahlil qilish va samarali boshqarish orqali ekotizimlarning holatini yaxshilash va ekologik barqarorlikni ta'minlashga yordam beradi.The word Big Data has become one of the main components of modern technology and science. The analysis and analysis of big data systems makes it possible to achieve advanced results in a number of areas, from economic development to ecological balance. Ecosystems, in turn, are complex systems representing natural resources and their interactions. Data Science helps to improve the condition of ecosystems and ensure environmental sustainability by collecting, analyzing and effectively managing big data.Слово «большие данные» стало одной из главных составляющих современных технологий и науки. Анализ и анализ систем больших данных позволяют достичь передовых результатов в ряде областей: от экономического развития до экологического баланса. Экосистемы, в свою очередь, представляют собой сложные системы, представляющие природные ресурсы и их взаимодействие. Наука о данных помогает улучшить состояние экосистем и обеспечить экологическую устойчивость путем сбора, анализа и эффективного управления большими данными.