QASHQADARYO VILOYATI AGROSANOAT MAJMUASI RIVOJINI IQTISODIY TAHLIL QILISH (Modern education and development, 2024)
Maqolada Qashqadaryo viloyati agrosanoat majmuasi rivoji iqtisodiy tahlil qilingan bo‘lib. O‘zbekiston Respublikasidagi viloyatning agrarsanoatdagi ulushi, undagi o‘ziga xos o‘rni, faoliyat ko‘rsatayotgan qishloq xo’jalik mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash ko’rsatgichlarini iqtisodiy jihatlari atroflicha muhokama qilingan va tegishli xuloasalar qilingan.The article analyzes the economic development of the agro-industrial complex of Kashkadarya region. The share of the region in the agrarian industry in the Republic of Uzbekistan, its unique place in it, the economic aspects of the indicators of production and processing of agricultural products were discussed in detail and appropriate conclusions were drawn.