Ruscha o‘zlashmalarda semantik o‘zgarishlar talqini (Modern education and development, 2024)
O‘zlashma so‘zlarning bevosita shu til, jamiyat bag‘rida vujudga kelmaganligi so‘zning faoliyat davriga ham o‘z ta’sirini ko‘rsatadi. Ko‘pincha terminlik xususiyatiga ega bo‘lgan bir ma’noli so‘zlar davr o‘tishi bilan eskirib qolishi mumkin. Bu, albatta, ijtimoiy, siyosiy o‘zgarishlar bilan bevosita bog‘liq. Masalan, kolxoz, partkom, obkom singari so‘zlar sho‘ro voqeligini aks ettirib turadi.