ZAMONAVIY OʻZBEKISTON SHAROITIDA KOʻCHMAS MULKNI BAHOLASHDA XORIJ TAJRIBASIDAN FOYDALANISH (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqola Oʻzbekiston sharoitida koʻchmas mulkni baholash tizimini takomillashtirish yuzasidan xorijiy tajribadan foydalanish masalalariga qaratilgan. Maqolada ko‘chmas mulkni baholashning asosiy usullari va ularning mamlakat iqtisodiyoti uchun ahamiyati haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, AQSh, Yevropa Ittifoqi, Yaponiya va boshqa rivojlangan mamlakatlarning ilg‘or baholash amaliyotlari, avtomatlashtirilgan baholash tizimlari, sun’iy intellekt, katta ma’lumotlar kabi zamonaviy texnologiyalarning qo‘llanilishi tahlil qilingan. Maqolada ushbu tajribalarni O‘zbekiston sharoitiga moslashtirishning imkoniyatlari va qiyinchiliklari yoritilib, huquqiy mexanizmlarni takomillashtirish, malakali kadrlar tayyorlash va innovatsion texnologiyalarni joriy qilish bo‘yicha tavsiyalar berilgan. Bu tavsiyalar orqali O‘zbekistonda ko‘chmas mulkni baholash tizimi samaradorligini oshirish va investitsiya muhitini yaxshilash imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan.