TUT URUG‘INI TAYYORLASHDA UCHRAYDIGAN KASALLIKLAR VA ZARARKUNANDA HASHAROTLAR QARSHI KURASISH (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada  tut urug‘ini tayyorlashda otalik onalik tut daraxtlari va ko‘chatlariga katta zarar yetkazuvchi kasalliklarni formasini aniqlash hamda urug‘lik tutzorni mo‘l va to‘yimli barg hosili beradigan, har xil zararkunanda va kasalliklarga va sovuqqa bardosh bera oladigan tut navlaridan tashkil qilish chora tadbirlar to‘g‘risida keltirilib o‘tilgan.В этой статье при подготовке семян шелковицы мы определим формы болезней, наносящих большой вред тутовым деревьям и саженцам, а также выберем сорта семян шелковицы, дающие обильные и питательные листья, устойчивые к различным вредителям и Упомянуты действия, которые необходимо предпринять.In this article, in the preparation of mulberry seeds, we will determine the form of diseases that cause great damage to mulberry trees and seedlings, as well as the selection of mulberry seed varieties that produce abundant and nutritious leaves, and can withstand various pests and diseases and cold. Actions to be taken are mentioned.