NASLCHILIK ISHIDA INNOVASIYALAR (Modern education and development, 2024)
Naslchilik ishi davlat va xo‘jalik tomonidan olib boriladigan tadbirlardan iboratdir. Davlat tadbirlariga chorvachiliknirivojlantirish, zotlarni yaxshilash va yangi zotlar yaratish, naslchilik xizmatini tashkil qilish, naslchilik xo‘jaliklarini tuzish, zotlar bo‘yicha kengashlar va seleksiya markazlarini tuzish, zotlar bo‘yicha davlat naslchilik kitoblarini nashr qilish, ko‘rgazma va chiqarishlarni uyushtirish, naslchilik ishi rejalari va dasturlarini tuzish va boshqalar kiradi.Xo‘jalik tadbirlariga fermalarda naslchilik ishlarini tashkil qilish, hayvonlarga nishon solish va laqab qo‘yish, dastlabki zootexniya xisobi, naslchilik yozuvlarini yuritish, hayvonlarni bonitirovka qilish, nasl yadrosini vujudga keltirish, naslchilik ishi rejasini, qochirish va tug‘ish rejasini tuzish va boshqalar kiradi.Breeding work consists of activities carried out by the state and the economy. State activities include the development of livestock breeding, the improvement of breeds and the creation of new breeds, the organization of breeding services, the establishment of breeding farms, the establishment of breed councils and selection centers, the publication of state breeding books on breeds, the organization of exhibitions and releases, breeding creation of work plans and programs, etc. Economic activities include organization of breeding work on farms, marking and labeling of animals, initial zootechnical report, keeping breeding records, animal inspection, creation of breeding nucleus, breeding work plan, breeding and birth planning and more.