XORIJIY MANBALARDA XORAZM TARIXI (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada Xorazm tarixi boy va ko‘p qirrali o‘tmishga ega bo‘lib, bu mintaqa qadimdan Markaziy Osiyo sivilizatsiyalarining asosiy markazlaridan biri bo‘lib kelgan. Xorijiy manbalarda Xorazm tarixi ko‘pincha uning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishi, savdo aloqalari, madaniyatlararo munosabatlari va siyosiy o‘zgarishlari orqali yoritilgan. Mazkur maqola Xorazm tarixining muhim davrlari, jumladan, qadimgi davrdan to o‘rta asrlargacha bo‘lgan bosqichlarini tahlil qiladi. Unda Xorazmni o‘rganishda foydalanilgan xorijiy manbalar, jumladan, qadimgi yunon, arab, fors va boshqa tillarda yozilgan asarlar ko‘rib chiqib tahlil qilamiz. Shuningdek, bu maqola Xorazm tarixini tadqiq qilishda yangi yondashuvlar va ilmiy izlanishlarning ahamiyatini ham ta’kidlaydi. The history of Khorezm has a rich and multifaceted past, which has long been one of the main centers of the civilizations of Central Asia. In foreign sources, the history of Khorezm is often covered through its socio-economic development, trade relations, intercultural relations and political transformations. This article analyzes important periods of the history of Khorezm, including the stages from ancient times to the Middle Ages. It examines foreign sources used in the study of Khorezm, including works written in ancient Greek, Arabic, Persian and other languages. The article also emphasizes the importance of new approaches and scientific research in the study of the history of Khorezm.История Хорезма имеет богатое и многогранное прошлое, и этот регион издавна был одним из главных центров центральноазиатских цивилизаций. В зарубежных источниках история Хорезма часто освещается через его социально-экономическое развитие, торговые связи, межкультурные связи и политические изменения. В данной статье анализируются важные периоды истории Хорезма, включая этапы от древности до средневековья. В ней рассматриваются зарубежные источники, используемые при изучении Хорезма, в том числе произведения, написанные на древнегреческом, арабском, персидском и других языках. Также в данной статье подчеркивается важность новых подходов и научных исследований в изучении истории Хорезма.