EHTIMOLLAR NAZARIYASI. EHTIMOLLIK TA’RIFLARI (Modern education and development, 2024)
Ehtimollar nazariyasi matematik va statistik fanlar orasida juda muhim o‘rin tutadi. U tasodifiy hodisalar va ular yuz berish ehtimollarini o‘rganish bilan shug‘ullanadi. Hayotimizda ko‘p hollarda natijalar tasodifiy bo‘lishi mumkin, masalan, tanga tashlash, zarni aylantirish yoki ma'lum bir kasallikning tarqalishi. Bunday holatlarda, ehtimollar nazariyasi bizga natijalarni oldindan bashorat qilish va tasodifiy hodisalarning qay darajada yuz berishi mumkinligini hisoblashda yordam beradi. Ushbu maqolada ehtimollar nazariyasining asosiy tushunchalari, ehtimollik ta’riflari va ularga doir misollar ko‘rib chiqiladi.