FRAZEOLOGIK BIRLIKLAR TARJIMASI (Modern education and development, 2024)
Mazkur maqola frazeologik birliklarning tarjimada berilishi va tarjimadagi o’ziga xosliklarni tahlil etishga bag’ishlangan. Maqolada berilgan iboralar tarjimasi va ularning o’ziga xos xususiyatlari turli misollar orqali tahlil qilingan.данная статья посвящена приведению фразеологических единиц в переводе и анализу особенностей перевода. Перевод фраз, приведенных в статье, и их отличительные особенности были проанализированы на различных примерах.this article is devoted to the analysis of phraseological units in translation and specifics in translation. The translation of the phrases given in the article and their specifics are analyzed through various examples.