MAKTABGACHA TARBIYA MUASSALARIDA BOLALARNI NUTQINI RIVOJLANTIRISH (Modern education and development, 2024)
haqida ma’lumot berilgan. Bu jarayon bolalarni atrof-muhit bilan tanishtirish, ularning nutqini yaxshilash va so’z boyligini kengaytirish omilidir. Bolalarning ma’naviy va estetik tarbiyasining barcha jabhalarida til va nutq ko’nikmalarining ahamiyati ko’rsatilgan. Ushbu maqolada maktabgacha ta’limning dastlabki yillarida og’zaki va og’zaki bo’lmagan muloqot qobiliyatlariga asoslangan til ko’nikmalarini o’rganish va rivojlantirish uchun asos yaratilganligi ta’kidlangan.В этой статье представлена информация о процессе развития речевых навыков детей. Этот процесс является фактором приобщения детей к окружающей среде, улучшения их речи и расширения словарного запаса.Показано значение языковых и речевых навыков во всех аспектах духовно-эстетического воспитания детей. В этой статье подчеркивается, что в начальные годы дошкольного образования была заложена основа для изучения и развития языковых навыков, основанных на разговорных и невербальных коммуникативных навыках.This article provides information about the process of developing children's speech skills. This process is a factor in introducing children to the environment, improving their speech and expanding their vocabulary.The importance of language and speech skills in all aspects of spiritual and aesthetic education of children is shown. This article emphasizes that in the early years of preschool education, the foundation was laid for the study and development of language skills based on conversational and non-verbal communication skills.