YOPIQ SUV TA’MINOTI QURILMASIDA KAMALAKRANGFORELNI YETISHTIRISH XUSUSIYATLARI (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada YSTQ (yopiq suv ta'minoti qurilmasi) sharoitida kamalakrang forelni yetishtirish xususiyatlari bayon etilgan. Zamonaviy texnologiyalarga asoslangan yopiq suv ta’minoti qurilmalari baliqlarni qisqa muddatlarda, sifatni yo'qotmagan holda yetishtirish imkonini beradi. Bundan tashqari, YSTQ sharoitida forelni yetishtirish jarayonida baliqchi tashqi muhit sharoitlarining o'zgarishidan xavotirlanmasa ham bo‘ladi, chunki YSTQ hamma mikroiqlim ko‘rsatkichlarni nazorat qilib, yetishtirilayotgan baliq uchun optimal muhitni yaratib beradi.В данной статье рассматриваются особенности выращивания радужной форели в условиях УЗВ (установки замкнутого водоснабжения). Современные технологии, лежащие в основе УЗВ, позволяют выращивать рыбу в короткие сроки без потери качества. Кроме того, при выращивании форели в УЗВ рыбоводу не приходится беспокоиться об изменениях внешней среды, так как система позволяет контролировать все параметры микроклимата, создавая оптимальные условия для содержания рыбы.