AYLANA TENGLAMASI (Modern education and development, 2024)
Maqolada radiusi R va markazi O nuqtada boʻlgan aylanaga urinuvchi teng tomonli ichki beshburchakni yasash uchun, istalgan aylana radiusi R ni taviya etilayotgan koeffitsiyent K ga koʻpaytirilib yasaladigan muntazam beshburchak vatarining bir tomonining oʻlchami L masofa, yaʼni R1 radius qiymati aniqlangan.The article deals with the issues of dividing circles into equal parts. It is proposed to use the method of coefficients for educational purposes.