SHAYBONIYLAR DAVRI HAMDA BEDIL VA MASHRAB FALSAFASI (Modern education and development, 2024)
Temuriylar sulolasidan so‘ng O‘rta Osiyoda beqarorlik vujudga keldi. Ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlar o‘zgardi. Siyosiy ziddiyatlar paydo bo‘ldi va hokimiyat Shayboniylar qo‘liga o‘tdi. O‘z davrining atoqli faylasufi va shoiri hisoblangan Bedil Markaziy Osiyo xalqlari madaniy va falsafiy rivojiga ulkan hissa qo‘shgan. Mashrab falsafasida insonlarni himoya qilish asosiy g‘oya bo‘lgan.   After the Timurid dynasty, instability arose in Central Asia. Socio-economic processes have changed. Political conflicts arose and power passed into the hands of the Shaibanis. Considered a famous philosopher and poet of his time, Bedil made a great contribution to the cultural and philosophical development of the peoples of Central Asia. Protection of people was the main idea in Mashrab's philosophy.