O'ZBEKISTON O‘SIMLIK RESURSLARI VA ULARNI MUHOFAZA QILISH (Modern education and development, 2024)
Mazkur maqolada O'zbekistonning o‘simlik resurslari va ularning muhofaza qilinishi masalalari ko‘rib chiqilgan. O'zbekiston o‘simlik dunyosining boyligi va uning iqtisodiy, ekologik ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘simlik resurslarining kamayib borishi, ekologik muammolar va ularni saqlash va tiklash uchun amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar tahlil qilinadi. O‘simliklarni muhofaza qilishda davlat, jamiyat va ilm-fan o‘rtasidagi hamkorlikning ahamiyati haqida so‘z yuritiladi.