PSIXOLOGIYADA PSIXIK JARAYONLARNING O’ZIGA XOSLIGI (Modern education and development, 2024)
Mazkur maqolada psixologiya sohasida psixik jarayonlarning o'ziga xosligi tahlil qilinadi. Psixik jarayonlar insonning aqliy va hissiy faoliyatini tashkil etuvchi asosiy elementlar bo'lib, ular bilim olish, idrok, xotira, fikrlash, his-tuyg'ular, motivatsiya va qaror qabul qilish kabi ko'plab ko'rinishlarga ega. Maqolada psixik jarayonlarning turli xususiyatlari va ularning bir-biri bilan o'zaro bog'liqligi keltirilgan. Shuningdek, psixik jarayonlar tashqi va ichki omillar, jumladan, ijtimoiy, madaniy, biologik va individual faktorlarga ta'sir qilishi ta'kidlanadi. Psixik jarayonlarning dinamikligi, ular orasidagi integratsiya va subyektiv xususiyatlar ham maqolada yoritilgan.