“TOSH KASALLIGINING KIMYOVIY ASOSLARI” (Modern education and development, 2024)
Tosh kasalligi (Urolitiyaz)  buyrak va siydik  yo’llarida toshlarning hosil  bo’lishi  bilan  bog’liq  kasallikdir. Ushbu  holatning kimyoviy asoslarini  kasallikning  oldini olish,   tashxislash  va davolashda  muhim ahamiyatga ega.Toshlar  siydikdagi   erimaydigan   moddalar  konsentratsiyasining oshishi yoki  siydik muhitining  o’zgarishi natijasida yuzaga keladi.