OPERATSION TIZIMLAR VA WINDOWSDAN FOYDALANISHNI OʻRGATISH METODIKASI (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolamda operatsion tizimlar, xususan, Windows operatsion tizimidan foydalanishni o‘rgatish metodikasi ko‘rib chiqilgan. Unda nazariy asoslar, amaliy ko‘nikmalarni shakllantirish usullari hamda yangi texnologiyalarni o‘rgatish bosqichlari haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek, interfaol uslublar va zamonaviy texnologiyalar yordamida ta’lim jarayonini samarali tashkil etish yo‘llari tavsiya etilgan.In this article, the methodology of teaching the use of operating systems, in particular, the Windows operating system, is considered. It provides information on theoretical foundations, methods of formation of practical skills, and stages of teaching new technologies. Also, ways to effectively organize the educational process with the help of interactive methods and modern technologies are recommended.В данной статье рассматривается методика обучения использованию операционных систем, в частности, операционной системы Windows. В нем представлена информация о теоретических основах, методах формирования практических навыков и этапах обучения новым технологиям. Также рекомендованы способы эффективной организации образовательного процесса с помощью интерактивных методов и современных технологий.