FALSAFADAGI ZAMONAVIY OQIMLAR VA YO’NALISHLAR XILMA-XILLIGI (Modern education and development, 2024)
Hozirgi zamon falsafa va sotsiologiyasida 80 dan ortiq oqimlar mavjud bo‘lib ularni ba’zilarini nomlarini tilga olamiz xolos. Neogegelchilik, tanqidiy realizm, madaniy konservatizm, mantiqiy pozitivizm, neoratsionalizm, ratsionalizm, mantiqiy empirizm, postpozitivizm, “ochiq jamiyat” so‘l katolitsizm, semantizm, neostrukturalizm, radikalizm, ssientizm, texnokratik determinizm, ekzistensializm  va boshqalar shu oqimlar jumlasidandir.There are more than 80 currents in modern philosophy and sociology, and we will mention only some of them by name. Neo-Hegelianism, critical realism, cultural conservatism, logical positivism, neo-rationalism, rationalism, logical empiricism, post-positivism, left Catholicism, semanticism, neostructuralism, radicalism, scientism, technocratic determinism, existentialism and others are among these currents.