SUV OMBORI TO`G`ONI DEFORMATSIYASINI TEXNIK KO`ZDAN KECHIRISHDA LAZERLI SKANERLASH (Modern education and development, 2024)
Mazkur maqola bajarilgan tajriba tadqiqotlariga asoslanib, beton suv to`g`onlari konstruktsiyasini belgilangan nuqtadan deformatsiyai va yuza qismlari shaklini o`zgarishini o`rganish uchun yer usti lazerli skanerlashdan foydalanish imkoniyatlarini baholashni taqdim etadi.На основе экспериментальных исследований в статье представлена   оценка возможностей использования поверхностного лазерного сканирования для исследования деформации конструкции бетонной плотины от неподвижной точки и изменения формы участков поверхности.Based on the experimental studies, this article presents an assessment of the possibilities of using surface laser scanning to study the deformation of the concrete dam structure from the fixed point and the change in the shape of the surface parts.