XUSUSIY HOSILALI UCH O‘ZGARUVCHILI DIFFERENSIAL TENGLAMALARNI YECHISH USULLARI (Modern education and development, 2024)
Matematik tahlil va amaliy fanlarda xususiy hosilali differensial tenglamalar (XHDT) muhim o‘rin tutadi. Xususan, uch o‘zgaruvchili XHDTlar, ya’ni u(x,y,z) kabi funksiyalarni aniqlashga qaratilgan masalalar ilmiy izlanishlarda va texnik muammolarni hal qilishda asosiy vosita hisoblanadi. Ushbu maqolada uch o‘zgaruvchili XHDTlarni yechishning asosiy usullari, ularning zamonaviy rivoji va qo‘llanilish sohalari keng tahlil qilinadi.