ANTI-SPYWARE DASTURLARINING AHAMIYATI VA ANDROID OS-DA XAVFSIZLIKNI TA'MINLASHDAGI ROLI (Modern education and development, 2024)
Mobil qurilmalar inson hayotining ajralmas qismiga aylandi. Android OS, ochiq kodli bo‘lishi sababli, eng keng tarqalgan operatsion tizim hisoblanadi. Shu bilan birga, uning ochiq ekotizimi turli xavf-xatarlarga, xususan spyware (josus dasturlar) kabi zararli dasturlarga duchor qiladi. Spyware foydalanuvchi ruxsatisiz ma’lumotlarni kuzatish, to‘plash va tarqatish uchun ishlatiladi. Bu muammo Android foydalanuvchilari uchun jiddiy xavf tug‘diradi. Shu sababli, anti-spyware dasturlarining ahamiyati katta bo‘lib, ular qurilma xavfsizligini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi.Мобильные устройства стали неотъемлемой частью жизни людей. Android является самой распространенной операционной системой, поскольку она является открытой. В то же время, его открытая экосистема подвержена различным угрозам, в частности вредоносным программам, таким как шпионское программное обеспечение. Шпионское ПО используется для наблюдения, сбора и распространения данных без согласия пользователя. Эта проблема представляет серьезную угрозу для пользователей Android. Поэтому антишпионские программы играют важную роль в обеспечении безопасности устройств.Mobile devices have become an integral part of human life. Android OS is the most popular operating system because it is open source. However, its open ecosystem is vulnerable to various threats, most notably malware such as spyware. Spyware is used to monitor, collect, and distribute data without user consent. This problem poses a serious threat to Android users. This is why anti-spyware software is so important, and why it plays such an important role in ensuring device security.