OZUQA QO'SHIMCHALARIDAN FOYDALANGAN HOLDA OZIQ-OVQAT ANTIBIOTIKLARINI RETSEPTGA KIRITMASDAN PARRANDALARNI O‘STIRISHNING HOZIRGI TENDENTSIYALARI (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada ozuqa qo‘shimchalarini qo‘llash samaradorligini batafsil o‘rganish va tahlil qilish maqsadida bir qator soha olimlarining ushbu mavzu to‘g‘risidagi ilmiy tadqiqotlari va ularning xulosalarini o‘rganish natijalari keltiriladi. Qolaversa ozuqa qo‘shimchalarining biologik, zootexnik va morfologik ta'siri yosh broyler jo‘jalari tanasining o‘sishi va rivojlanishining aniq ko‘rsatkichlari, shuningdek muskul to‘qimalarining miqdoriy shakllanishi jarayoniga ta'sirini o‘rganishda olib borilgan ilmiy izlanishlar qisqacha sharxlab o‘tilgan.С целью детального изучения и анализа эффективности применения пищевых добавок в данной статье представлены результаты научных исследований по данной теме ряда ученых и их выводы. Кроме того, изучены биологическое, зоотехническое и морфологическое действие кормовых добавок, специфические показатели роста и развития организма молодняка бройлеров, а также проведены научные исследования по изучению влияния на процесс количественного формирования мышечной ткани. кратко рассмотрены.This article presents the results of a study of scientific studies on this topic by a number of scientists in this field and their conclusions in order to study in detail and analyze the effectiveness of the use of feed additives. In addition, the scientific research conducted to study the biological, zootechnical and morphological effects of feed additives on specific indicators of growth and development of the body of young broiler chicks, as well as the quantitative formation of muscle tissue, is briefly described.