YASHIL IQTISODIYOT HAQIDA TUSHUNCHA, UNING JAMIYAT HAYOTIDAGI O’RNI VA AHAMIYATI (Modern education and development, 2024)
Bu maqolada mamlakatning yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayoni samarali taraflari yoritilgan. Yashil iqtisodiyot qanday shakklanishi va uning rivojlanishi haqida ham ma’lumot berib o‘tilgan. Mamlakat iqtisodiyoti hamda ishlab chiqarishi natijasida yuzaga keladigan ekologik xavflarni va tabiatning yemirilib ketishini sezilarli darajada kamaytirilishi uchun "yashil iqtisodiyot"ga o`tish hamda uning afzalliklari yoritib beriladi. Bundan tashqari, ushbu maqolada "yashil iqtisodiyot"ga o`tishda eko-innovatsiyalar va yashil investitsiyalar borasida xorijiy mamlakatlar tajribasi keng o`rganilgan.