O‘ZBEK TILI VA ADABIYOTINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY YONDASHUV (Modern education and development, 2024)
Maqolada til o'qitish jarayonida bilish, leksik, grammatik, talaffuz tushunchalarini to'g'ri shakllantirish, talabalar ongida bilimlar sistemasini o'z-o'zini nazorat qilish ko'nikmasini to'g'ri tarkib toptirish innovatsion pedagogik texnologiyalarning tarkibiy qismi ekanligi, hozirgi kunda ta'lim jarayonida bilim berishning samarali usullari, o'qituvchi pedagoglar ko'zlagan maqsadlariga erishishning kafolatlangan o'qitish uslublari, talabalarda erkin fikrlash, mustaqil qaror chiqarish ko'nikmasini shakllantiradigan, ularni muammoli vaziyatlarda bilim malakalariga tayanib ish ko'rishga zamin hozirlashga qaratilgan o'qitish usullari pedagogik texnologiyaning eng ilg'or xususiyati ekanligi ta'kidlanganIn the article, the correct formation of knowledge, lexical, grammatical, pronunciation concepts, the ability to self-control the system of knowledge in the mind of students is a component of innovative pedagogical technologies, effective methods of imparting knowledge in the educational process today, guaranteed to achieve the goals set by teachers and pedagogues. teaching methods, teaching methods that form students' free thinking, independent decision-making skills and prepare them to work in problem situations based on knowledge skills are the most advanced features of pedagogical technology.В статье в процессе обучения языку правильное формирование знаний, лексических, грамматических, произношений понятий, правильное содержание умения самоконтроля системы знаний в сознании учащихся является составной частью инновационных педагогических технологий. , эффективные в настоящее время методы приобщения знаний в образовательном процессе, методы обучения, гарантированно обеспечивающие достижение целей, поставленных учителями и педагогами, формирование у учащихся способности свободно мыслить, принимать самостоятельные решения, готовить их к работе в проблемных ситуациях, опираясь на знания, умения и навыки. подчеркивается, что методы обучения, направленные на подготовку, являются наиболее совершенной особенностью педагогической технологии.