XIX ASR IKKINCHI YARMI–XX ASR BOSHLARIDA SAMARQAND VILOYATI IQTISODIY HAYOTI (Modern education and development, 2024)
mazkur maqolada muallif tomonidan XIX- asrning ikkinchi yarmi XX- asr boshlarida Samarqand viloyatining ma’muriy boshqaruvi,  hududiy bo‘linish tizimi, yer-suv tuzilishi, iqtisodiy islohotlar mohiyati va sabablarini o‘rganishdan iborat. Shuningdek, Samarqand qishloq xo‘jaligi, sanoati, hunarmandchilik ahvoli mavzuga doir manbalar, statistik materiallar va xorijiy manbalar orqali tahlil qilingаn. В данной статье автор исследует сущность и причины административного управления Самаркандской областью, систему территориального деления, земельно-водную структуру, а также экономические реформы во второй половине XIX - начале XX века. Также на основе соответствующих источников, статистических материалов и зарубежных источников было проанализировано состояние сельского хозяйства, промышленности и ремесел Самарканда.This article aims to study the administrative administration, territorial division system, land and water structure, and the essence and reasons for economic reforms of the Samarkand region in the second half of the 19th and early 20th centuries. The state of Samarkand agriculture, industry, and crafts is also analyzed using relevant sources, statistical materials, and foreign sources