KONSTITUTSIYANING YARATILISH TARIXI (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada konstitutsiyaning yaratilish tarixi va uning ahamiyati ko'rib chiqilgan. Konstitutsiya davlatning asosiy qonuni bo'lib, mamlakatning siyosiy, ijtimoiy va iqtisodiy tuzilishini belgilaydi. Muqaddimadagi qadimiy qonunlardan tortib, zamonaviy konstitutsiyalarning paydo bo'lishigacha bo'lgan tarixiy jarayonlar yoritilgan. O'zbekiston Respublikasining 1992 yilgi konstitutsiyasi alohida e'tirof etilib, unda inson huquqlari, tenglik va demokratik tamoyillar asosiy o'rin egallashi ta'kidlangan. Shuningdek, konstitutsiyaning zamon talablariga muvofiq ravishda yangilanishi zarurligi haqida fikrlar bayon etilgan. Maqola konstitutsiyaning jamoatchilik hayotidagi ahamiyatini va uning fuqarolar huquqlarini ta'minlashdagi rolini yoritadi.