KORRUPSIYA –JAMIYATNING YASHIRIN DUSHMANI (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqola korrupsiyaning jamiyatga ta’siri va uning zararli oqibatlarini tahlil qiladi . Korrupsiya ,davlat amaldorlari va boshqa shaxslar tomonidan shaxsiy manfaatlarni ko’zlash orqali yuzaga keladigan huquqbuzarliklar sifatida ta’riflanadi.Maqolada uning iqtisodiy ,siyosiy ,ijtimoiy va huquqiy sohalarga bo’lgan ta’siri batafsil ko’rib chiqiladi.Korrupsiyaning keng tarqalishi jamiyatda  ishonchning yo’qolishiga,iqtisodiy o’sishning to’xtashiga va adolatning buzilishiga olib keladi. Shuningdek ,maqolada korrupsiyaning sabablari, jumladan,iqtisodiy notekislik ,siyosiy barqarorlikning yo’qligi va huquqiy kamchiliklar ko’rsatib o’tilgan .Korrupsiyaga qarshi kurashish uchun siyosiy islohotlar ,ta’lim va xabardorlik darajasini oshirish ,shaxsiy mas’uliyatini kuchaytirish zarurligi ta’kidlanadi.Maqola jamiyatni korrupsiyaga qarshi birlashishga chaqiradi va uning yo’q qilinishi uchun kompleks yondashuvni taklif qiladi.