MEDIA SAVODXONLIK FANI O‘ZBEKISTON IJTIMOIY HIMOYA TIZIMINING RIVOJLANISHI VA YANGI BOSQICHGA KO‘TARILISHIDA KASABA UYUSHMA TASHKILOTLARINING O‘RNI (Modern education and development, 2024)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda ijtimoiy himoya tizimining rivojlanishi va uning yangi boshqichga koʻtarilishida kasaba uyushmalarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Xususan, ijtimoiy himoya tizimining samarali ishlashi uchun kasaba uyushmalarining rolini, ularning huquqiy asoslarini va ijtimoiy siyosatdagi o‘rni o‘rganiladi. Shuningdek, kasaba uyushmalarining ijtimoiy himoya tizimiga ta'siri, ularning ilgari surayotgan tashabbuslari va davlat bilan hamkorlikdagi ishlari muhokama qilinadi. Mazkur tadqiqot, ijtimoiy himoya tizimining zamonaviy talablarga mos ravishda rivojlanishini qo‘llab-quvvatlashda kasaba uyushmalarining ahamiyatini ochib beradi.This article analyzes the role and significance of trade union organizations in the development of the social protection system in Uzbekistan and its elevation to a new stage. Specifically, it examines the role of trade unions in ensuring the effective functioning of the social protection system, their legal foundations, and their place in social policy. The paper discusses the impact of trade unions on the social protection system, their initiatives, and their cooperation with the government. The research highlights the importance of trade unions in supporting the development of the social protection system in accordance with modern requirements.В данной статье анализируется роль и значение профсоюзных организаций в развитии системы социального обеспечения в Узбекистане и её переходе на новый этап. В частности, рассматривается роль профсоюзов в обеспечении эффективного функционирования системы социального обеспечения, их правовые основы и место в социальной политике. Обсуждается влияние профсоюзов на систему социального обеспечения, их инициативы и сотрудничество с государственными органами. Исследование подчеркивает важность профсоюзов для поддержки развития системы социального обеспечения в соответствии с современными требованиями.