ATROF - MUHITNI HIMOYA QILISHNING HUQUQIY ASOSLARI (Modern education and development, 2024)
Mazkur maqola atrof-muhitni himoya qilishning huquqiy asoslarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda ekologik xavfsizlikni ta’minlash va tabiiy resurslarni muhofaza qilishga doir xalqaro hamda milliy qonunchilik me’yorlari tahlil qilinadi. Maqolada O‘zbekiston Respublikasining ekologiya sohasidagi qonunlari, atrof-muhitni muhofaza qilish bo‘yicha davlat siyosati, fuqarolarning ushbu sohadagi huquq va burchlari, shuningdek, ekologik qonunbuzarliklarga qarshi choralarning huquqiy mexanizmlari yoritiladi. Tadqiqot davomida ekologik qonunchilikni mustahkamlash bo‘yicha tavsiyalar ham beriladi. Bu maqola atrof-muhitni asrash va huquqiy savodxonlikni oshirishga qaratilgan ilmiy va amaliy ahamiyatga ega.