O'ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYA JARAYONI (Modern education and development, 2024)
O'zbekistonning raqamli transformatsiyasi mamlakat taraqqiyoti strategiyasining muhim qismidir. So'nggi o'n yil ichida hukumat boshqaruv, davlat xizmatlari, ta'lim va iqtisodiyotni rivojlantirish uchun texnologik innovatsiyalarga katta sarmoya kiritdi. Ushbu maqolada O'zbekistonda raqamli transformatsiyaning rivojlanishi va muammolari ko'rib chiqiladi, turli sohalardagi raqamli texnologiyalarning usullari, natijalari va kelajakdagi istiqbollari tahlil qilinadi.Цифровая трансформация Узбекистана является важной частью стратегии развития страны. За последнее десятилетие правительство вложило значительные средства в технологические инновации для улучшения управления, государственных услуг, образования и экономики. В данной статье рассматриваются развитие и проблемы цифровой трансформации в Узбекистане, анализируются методы, результаты и перспективы применения цифровых технологий в различных сферах.Digital transformation of Uzbekistan is an important part of the country's development strategy. Over the past decade, the government has invested heavily in technological innovation to improve governance, public services, education and the economy. This article examines the development and problems of digital transformation in Uzbekistan, analyzes methods, results and future prospects of digital technologies in various fields.