RIVOJLANGAN MAMLAKATLAR TAJRIBASIDAN FOYDALANIB, MILLIY IQTISODIYOTNI YUKSALTIRISH (Modern education and development, 2024)
Maqolada hozirgi kunda davlatning milliy iqtisodiyotini rivojlantirish asosiy vazifa sifatida ko‘rilib, bu yuksalish uchun iqtisodiyoti rivojlangan mamlakatlar tajribalarini samarali qo‘llash usullari o‘rganilgan. Mualliflar rivojlangan mamlakat sifatida qisqa muddat ichida «uchinchi» dunyo mamlakatidan «birinchi»siga chiqa olgan va «korrupsiyani yenggan mamlakat» deya nomlanadigan Singapur davlatini tanlagan va uning qilgan islohotlarini mustaqil xulosalar orqali milliy iqtisodiyotda foydalanishni ilgari surgan.В статье развитие национальной экономики государства рассматривается как главная задача, и изучаются методы эффективного применения опыта экономически развитых стран для этого роста. В качестве развитой страны авторы выбрали страну Сингапур, которая смогла за короткий промежуток времени подняться из страны «третьего» мира в «первую» и известна как «страна, победившая коррупцию», и путем самостоятельных выводов способствовал использованию его реформ в народном хозяйстве.In the article, the development of the national economy of the state is seen as the main task, and the methods of effective application of the experiences of economically developed countries for this growth are studied. As a developed country, the author chose the country of Singapore, which was able to rise from the "third" world country to the "first" country in a short period of time and is known as "the country that has defeated corruption", and through independent conclusions, he promoted the use of its reforms in the national economy.