XALQARO PUL –MOLIYA MUNOSABATLARI (Modern education and development, 2024)
Xalqaro pul-moliya tizimining arxitekturasi - bu jahon iqtisodiyoti o‘z salohiyatini ro‘yobga chiqarishga qanchalik yaqin kelishini, inqiroz va buzilishlar xavfi qanchalik jiddiyligini belgilab beradi. Ushbu maqolada biz xalqaro hamkorlik aloqalarini alohida ta’kidlamoqchimiz faqat ishlab chiqarish, inflyatsiya bilan emas, balki moliyaviy shart-sharoitlar bilan pul tizimi, va aksariyat hisoblar uchun asosiy bo‘lgan to‘lov balansi maqsadlari.The architecture of the international monetary system determines how close the world economy is to realizing its potential, and how serious the risk of crises and disruptions is. In this article, we will focus on the international cooperation, not only with production, inflation, but also with financial conditions, the monetary system, and the balance of payments objectives that are fundamental to most calculations.Архитектура международной валютной системы определяет, насколько близка мировая экономика к реализации своего потенциала и насколько серьезен риск кризисов и сбоев. В этой статье мы сосредоточимся на международном сотрудничестве не только с производством, инфляцией, но и с финансовыми условиями, валютной системой и целями платежного баланса, которые являются основополагающими для большинства расчетов.