BRANCH TERMS AND THEIR LINGUISTIC PROPERTIES (Modern education and development, 2024)
Мазкур мақолада замонавий бошқарув  психология  терминларининг  чоғиштирма  таҳлили  асосида  икки  миллат  дунёқараши,  психологиясининг ўзига  хослиги,  кўплаб  халқаро  терминларни  ўзбек  тилида  бериш имкониятлари кўрсатиб ўтилган. Рус  ва  ўзбек  тиллари бошқарув  психологиясига оид  терминлари  лексик-семантик хусусиятларидаги фарқлари, бошқарув психологиясига оид терминларнинг бошқа соҳага оид терминлардан махсус термин (ва қисқартма)ларга бойлиги, сўз қўллашдаги анъанавийлик ва айрим синтактик ибораларни нисбатан кўпроқ ишлатилиши таъкидланган.This article is based on a comparative analysis of the terms of modern management psychology, the worldview of the two peoples, the specifics of psychology, the possibility of bringing many international terms in the Uzbek language. Differences in the lexico-semantic features of Russian and Uzbek terms related to management psychology, a wealth of terms related to management psychology, from other industry terms to specific terms (and abbreviations), traditional use of words and relatively greater use of some syntactic expressions.          Данная статья основана на сравнительном анализе терминов современной психологии управления, мировоззрения двух народов, специфики психологии, возможности приведения многих интернациональных терминов на узбекском языке. Различия в лексико-семантических особенностях русских и узбекских терминов, относящихся к психологии управления, богатство терминов, относящихся к психологии управления, от других отраслевых терминов до специфических терминов (и аббревиатур), традиционное использование слов и относительно большее использование некоторых синтаксических выражений.