TIBBIY TERMINOLOGIYADA TARJIMA MASALALARI (Modern education and development, 2024)
Bu maqolada  lotin tili va tibbiy terminologiyada  mustaqil so’z turkumlaridan sifat  so’z turkumi  va uning grammatik kategoriyalari atroflicha muhokama qilinadi.  Sifatlarning 2 guruhi, 3 darajalari, 3 xil turlanishi, lug’at shakli  haqida so’z yuritiladi.  Anatomik terminlarning  ko’pchiligi sifatlarga  to’g’ri keladi. Murakkab anatomik terminlarni sifatli tarjima qila olish uchun sifat va uning kategoriyalarini  puxta o’rganish  zaruriyati  yuzaga keladi.