GIPOFIZ ADENOMASINI NAZORAT QILISHDA KONSERVATIV JARROHLIK VA RADIATSIYA TERAPIYASINING UZOQ MUDDATLI SAMARADORLIGI (Modern education and development, 2024)
Gipofiz adenomasi - bu endokrin tizimning o'smasi bo'lib, uning namoyon bo'lishi oldingi gipofiz bezi gormonlarining giper- yoki giposekresiyasi, shuningdek neoplazmaning sellar mintaqasini o'rab turgan anatomik tuzilmalarga ta'siridan kelib chiqadigan klinik belgilar