QALQONSIMON BEZ KASALLIKLARIDAN HASHIMOTO TIREODIT KASALLIGINING MORFOFUNKSIONAL O’ZIGA XOSLIGI (Modern education and development, 2024)
Hashimoto tireoiditi -bu qalqonsimon bez hujayralarining progressiv o'limiga olib keladigan organga xos autoimmun kasallik bo'lib, asosiy gipotireozning eng keng tarqalgan sababidir. Hashimoto  tireoiditining  morfologik  diagnostikasi  gistologik  shakllarning  o'zgaruvchanligi  tufayli sezilarli  qiyinchiliklarni  keltirib  chiqaradi.  Maqolada  autoimmun  tireoiditda  qalqonsimon  bezdagi strukturaviy o'zgarishlar bo'yicha adabiyotlar sharhi ko'rib chiqiladi.