ODAM ANATOMIYASI FANIDAN KALLA SUYAKLARI TUZILISHI VA SHAKLLANISHI HAQIDA (Modern education and development, 2024)
Ushbu  maqolada  kalla  suyaklarining  birlashuvi  va  ularning anatomiktuzilishi  haqida  muhim  tushunchalar  keltirilgan.  Kalla  suyaklari  inson boshining asosiy qismini tashkil etadi va miyaning himoyasini ta'minlaydi. Maqolada kalla  suyaklarining  birlashuv  joylari,  ularning  shakli  va  funksiyalari,  shuningdek, suyaklar o'rtasidagi aloqalar va ularning ahamiyati haqida batafsil ma'lumot berilgan. Kalla  suyaklarining  birlashuvi,  boshning  muvozanatini  saqlash,  nafas  olish  va  ovoz chiqarish  jarayonlarida  muhim  rol  o'ynaydi.Kalla  suyaklarining  birlashuvi  va ularning funksiyalari, inson organizmining umumiy salomatligi va hayot sifatiga ta'sir ko'rsatadi,  shuning  uchun  bu  mavzu  tibbiyot  va  anatomiyaga  qiziquvchilar  uchun muhim ahamiyatga ega.