O`ZBEKISTONDA O`ZINI-O`ZI BOSHQARISH ORGANLARI FAOLIYATINING AHAMIYATI (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada fuqarolarning o`zini o`zi boshqarish organlarining ahamiyati, Fuqarolarning o`zini o`zi boshqarish organlari haqida bilimlar, mamlakatimiz Prezidenti Sh.Mirziyoyevning fuqarolarning o`zini o`zi boshqarish organlari haqidagi fikirlari, Nyu-York davlat universiteti professori Parviz Morvijning Oʻzbek mahallasi noyob hisoblanadi, chunki u alohida shaxslar, oilalar, jamoalar va xalqlarni jamiyatga birlashtiradi. Mahalla alohida inson, jamiyat va davlat oʻrtasidagi bogʻlovchi boʻgʻin, ular birdamligining vositasidir. Degan fikirlariga izohlar berib o`tilgan. Yana mamlakatimizda mahalla tizimi haqida, davlatning rivojlanishi uchun mahallalarning o`rni haqida ma`lumotlar berilgan.In this article, the importance of citizens' self-governance bodies, knowledge about citizens' self-governance bodies, the views of the President of our country Sh. Mirziyoyev on citizens' self-governance bodies, professor of New York State University Parviz Morvij's Uzbek neighborhood is unique because it unites individuals, families, communities and peoples into a community. A neighborhood is a link between an individual person, society and the state, a means of their unity. Comments have been made on his thoughts. Information about the neighborhood system in our country and the role of neighborhoods for the development of the country was given.В данной статье рассматриваются значение органов самоуправления граждан, знания об органах самоуправления граждан, взгляды Президента нашей страны Ш. Мирзиёева на органы самоуправления граждан, профессора Нью-Йоркского государственного университета. Узбекский район Парвиза Морвия уникален, потому что он объединяет отдельных людей, семьи, общины и народы в сообщество. Соседство – это связующее звено между отдельным человеком, обществом и государством, средство их единения. Его мысли были прокомментированы. Была дана информация о системе соседства в нашей стране и роли кварталов в развитии страны.