“BOLALARDA NUQSONLARNING KELIB CHIQISH SABABLARI VA BELGILARI” (Modern education and development, 2024)
Mazkur maqola mavzusi “Bolalarda nuqsonlarning kelib chiqish sabablari va belgilari” deb nomlangan. Maqola kirish qismida mavzuning dolzarbligi, o’rni, ahamiyati batafsil yoritilgan, maqsad va vazifalari bayon etilgan hamda amaliy ahamiyati keltirilgan. Muаmmoning oʼrgаnilishining ilmiy vа nаzаriy аsoslаri, rivojlanishida nuqsoni bo’lgan bolalar haqida umumiy ma`lumot, bolalarda nuqsonlarning kelib chiqish sabablari va belgilari haqida yoritilgan. Rivojlanishida nuqsoni bo’lgan bolalar shaxsini shakllantirish  xususiyatlari, nuqsonlarni korreksiyalashda psixologik o’yinlar ahamiyati, o’yinlar, tavsiyalar, metodikalar shuningdek, xulosa, adabiyotlar ro’yxati  berilgan.The topic of this article is ”Causes and symptoms of defects in children” In the introductory part of the article, the relevance, place, and importance of the topic are explained in detail, the goals and tasks are described, and the practical importance is presented. The scientific and theoretical foundations of the study of the problem, general information about children with developmental disabilities, the causes and symptoms of children's disabilities are covered. Features of the personality formation of children with developmental disabilities, the importance of psychological games in the correction of disabilities, games, recommendations, methods, as well as a conclusion, a list of literature is given.