BOSHLANG‘ICH SINF ONA TILI FANI ME’YOY HUJJATLARIDA KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISH MUAMMOSINING YORITILISHI (Modern education and development, 2024)
Mazkur tezisda boshlang‘ich sinfda ona tili fanini o‘qitishda kommunikativ kompetensiyalarni shakllantirish masalalari yoritiladi. Ona tili o‘qitishning ta'lim tizimida tutgan o‘rni, kommunikativ kompetensiyaning tarkibiy qismlari va uning boshlang‘ich sinfda rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. This thesis discusses the issue of developing communicative competencies in the teaching of native language in primary school. The role of the native language in the education system, the components of communicative competence, and their importance in the development of primary school students are analyzed.В данной тезисной работе рассматривается проблема формирования коммуникативных компетенций на уроках родного языка в начальной школе. Освещены роль родного языка в системе образования, составные части коммуникативной компетенции и их важность для развития учащихся начальной школы.