BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA MATNNI O‘QIB TUSHUNISH KOMPETENSYASINI RIVOJLANTIRISHNING ILMIY-USLUBIY ASOSLARI (Modern education and development, 2024)
Mazkur tezisda ta’lim sohasida Yurtimizda amalga oshirilayotgan islohotlar, boshlang‘ich sinf o‘quvchilari uchun mo‘ljallangan dasliklar matni asosida PIRLS xalqaro tadqiqotlari talablariga mos holda tuzilgan testlar haqida olib borilgan tadqiqotlarimiz  haqida fikr yuritilgan.This thesis reflects on the reforms being implemented in our country in the field of education, our research on tests designed in accordance with the requirements of the international PIRLS research based on the text of textbooks for primary school students. В данной дипломной работе отражены реформы, реализуемые в нашей стране в сфере образования, наши исследования по тестам, разработанным в соответствии с требованиями международного исследования PIRLS на основе текста учебников для учащихся начальных классов.